Badania i wymazy mikrobiologiczne w zakładach

Jednymi z największych zagrożeń dla każdego zakładu przetwórstwa żywności są te, których nie widać gołym okiem – drobnoustroje. Ich przedostanie się do produkowanych towarów może skończyć się chorobą klienta, a co za tym idzie, obniżeniem notowań danej marki. Badania i wymazy mikrobiologiczne dla zakładów spożywczych mogą jednak sprawić, że tego typu sytuacje staną się jedynie przeszłością.

Oferujemy szczegółowe i dokładne badania mikrobiologiczne dla zakładów spożywczych. Możemy przeprowadzić je zarówno okresowo, w ramach profilaktyki i zapobiegania skażeniom, jak i w sytuacjach, gdy drobnoustroje już pojawiły się w produktach i należy znaleźć ich źródło. Posiadamy specjalistyczną wiedzę i profesjonalny sprzęt, które umożliwiają nam szybkie zlokalizowanie problemu i wskazanie jego rozwiązania, jak również wykrycie problemów, które dopiero mogą się pojawić. Co więcej, do wszystkich wymazów mikrobiologicznych w zakładach podchodzimy indywidualnie, biorąc pod uwagę specyfikę danego miejsca. Dzięki temu gwarantujemy najwyższą jakość naszych usług.