Delikatesy

Food Safety

Innowacyjna higiena w branży delikatesowej

 

 

Stosowanie dezynfekcji z wykorzystaniem procesu fumigacji to najlepszy sposób na zapewnienie jakości produktu i wydłużenie okresu przydatności do spożycia poprzez zwalczanie przyczyn naturalnych.

Wymagania w zakresie zarządzania powietrzem w produkcji delikatesów stale rosną:

  • W przypadku produktów gotowych do spożycia towar musi opuścić firmę mikrobiologicznie na najwyższym poziomie.
  • Sałata jest obciążona zrostami gleby powodowanymi przez zarodniki
  • Ryzyko ponownego zanieczyszczenia po procesie gotowania z powodu brudnych powierzchni systemów i maszyn
  • Zarazki wywoływane przez niekontrolowane kanały powietrzne (od brudnych do czystych) powodują skażenie.
  • Wilgoć na ścianach i sprzęcie do przetwarzania kondensuje i sprzyja rozwojowi pleśni

Zalety suchej dezynfekcji metodą fumigacji



  • Znaczna redukcja obcych pleśni i zarazków w powietrzu
  • wydłużenie okresu przydatności do spożycia
  • Wyższa jakość produktu
  • Minimalizacja ryzyka przestojów w produkcji
  • Zmniejsza się liczba reklamacji
Skip to content