FOOD SAFETY

Specjaliści Twojego zakładu

Food Safety jest firmą powstałą w wyniku wielu lat doświadczeń w przeprowadzaniu inspekcji, kontroli oraz audytów w zakładach spożywczych w Polsce jak również w całej Europie

Food processing plant interior with positive smiling technologist holding checklist.

Food Safety!

Najwyższe standardy i bezpieczeństwa żywności w branży

W związku z kierunkowym wykształceniem dotyczącym technologii produkcji żywności jak również zarządzania ryzykiem pod kątem zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych czy chemicznych jesteśmy ekspertem w dziedzinie wykrywanie niepożądanych czynników prowadzących do kontaminacji żywności.

0

Wykonanych inspekcji

0 %

Zadowolonych klientów

0

Zagrożeń dla człowieka

ADRES

Rączna 577
32-060 Liszki

KONTAKT

tel: 606 133 041
e-mail: foodsafety@foodsafety.com.pl

Dezynfekcja dymem dla zakładów spożywczych

Codziennie w zakładach spożywczych pojawiają się dziesiątki pracowników, setki kilogramów żywności oraz tysiące mikrobów i zanieczyszczeń. Według przepisów prawa, obowiązkiem przedsiębiorców jest jednak upewnienie się, „aby środki spożywcze były zgodne z odpowiednimi kryteriami mikrobiologicznymi”. Wymaga to podjęcia środków zapobiegających rozprzestrzenianiu się niewidocznych gołym okiem organizmów. Pomoże w tym dezynfekcja dymem, która umożliwia skuteczne oczyszczanie nawet całych hal.

Czym jest dezynfekcja dymem?

Dezynfekcja dymem to metoda oczyszczania powietrza i powierzchni, która pozwala w krótkim czasie oczyścić nawet bardzo duże pomieszczenia czy obiekty. Polega ona na wykorzystaniu specjalistycznych urządzeń (zamgławiaczy), które wykorzystują roztwór wody i specjalistycznych substancji dezynfekujących do wytworzenia oparów skutecznie eliminujących mikroorganizmy. Dzięki temu dezynfekcja dymem może zostać wykorzystana do usuwania bakterii, grzybów czy nawet wirusów z danego obszaru czy pomieszczenia.

Co ważne, dezynfekcja dymem jest bardzo wydajną i niewymagającą rozległych przygotowań metodą. Aby z niej skorzystać, wystarczy odizolować daną przestrzeń, ograniczyć dostęp do niej ludziom i zwierzętom, zabezpieczyć odpowiednio urządzenia i rozpocząć proces. Dezynfekcja dymem jest silnie penetrującą, a przy tym prostą metodą, która dociera wszędzie – również w miejsca, które w przypadku wyboru innych sposobów dezynfekcji byłyby niedostępne. Dzięki temu nadaje się ona również do oczyszczania powierzchni maszyn, które w innym przypadku należałoby rozebrać na części.

Co wyróżnia naszą dezynfekcję dymem?

Nasza dezynfekcja dymem to kompleksowa usługa, którą realizujemy od A do Z. Do jej wykonania wykorzystujemy środki chemiczne dostarczane przez firmę Airfum, zajmującą się produkcją wysokiej jakości detergentów możliwych do wykorzystania w zakładach spożywczych. Dysponujemy także własnym zamgławiaczem, dzięki któremu możemy całościowo zrealizować usługę w umówionym terminie.

Dodatkowo posiadamy również duże doświadczenie w wykonywaniu dezynfekcji dymem w zakładach. Kierunkowe wykształcenie oraz indywidualne podejście do każdego zlecenia sprawiają, że po zakończeniu dezynfekcji zagrożenia mikrobiologiczne są skutecznie eliminowane. Zapraszamy do kontaktu w sprawie szczegółów oferty.

Skip to content